keyboard_backspace Terug naar het overzicht

Veilige oversteekplaatsen (o.a. Essenerweg en Veluweweg)

thema Wonen
icon
12

icon
1

icon
43

Wonen

Indiener:
Meerdere indieners

Aantal deelnemers:
1

Status:
Verkenning onder de inwoners
Facebook icon Instagram icon

Beschrijving

In ons buitengebied wonen heel veel kinderen die iedere dag weer met hun fietsjes naar school moeten. De Essenerweg is een drukke hindernis die door heel veel van hen iedere dag weer genomen moet worden. Ook de onderstaande locaties verdienen onze aandacht.

·      Veilig oversteken Veluweweg naar Kosterijweg, zodat kinderen en wandelaars rustig kunnen oversteken om naar het wandelpad of  hun geparkeerde auto te lopen. 

·      Bij het paadje van Kuijt. Mogelijk twee zebrapaden aanleggen om om de snelheid er een beetje uit te halen

·      De oversteek naar het Loofles vanuit Kootwijkerbroek. Een aantal jaar geleden is er fietspad gekomen vanuit Harskamp naar de Heetweg, maar Kootwijkerbroek is daarin niet aangesloten. Wellicht is het mogelijk om dit fietspad door te trekken naar de ingang van het Loofles en ook zo een veilige oversteek te maken naar het dorp Kootwijkerbroek.

·      Als Oostbroek is aangelegd een veilige fietspad naar de Rehotbotschool vanaf de Kerkweg. Het is nu al een stuk drukker met de auto's door het Hoevendorp dan voorheen.

-   Garderbroekerweg  veiliger maken. Wellicht weer gewoon voorrangsweg maken

-  Het kruispunt Nachtegaalweg -  Puurveenseweg evalueren. Het verkeer en met name vrachtverkeer kan hier moeilijk over komen.

- Ten gevolge van grote bedrijvigheid op bedrijventerrein Puurveen, de agrarische activiteiten in het buitengebied (Essen enz.) , de lokatie van de scholen en de nieuw te bouwen woonwijk rondom de Kerkweg is het van belang dat de Essenerweg betreffende het gedeelte van de manege tot kruising Walhuisweg wordt aangepast met een 30 km zone.

- Hoek De Wiek / Essenerweg

- Oversteken bij kruispunt Laageinderweg/Essenerweg

- Essenerweg vanaf Laageinderweg, tot aan Schoonbeekhof. Een veilige oversteekplaats ontbreekt

- Kruispunt De Spil/Wesselseweg

- Kruispunt Drieenhuizerweg/Veluweweg

- Kruispunt Veluweweg/Wesselseweg/Essenerweg

 

Alle reacties (0)

Je kunt reageren op dit idee door in te loggen met jouw inlogcode